+387 (0)33 610 600 info@igt.ba
Održan seminar „Savitljivi gasni vodovi u unutrašnjim gasnim instalacijama – Boagaz sistem“

IGT u suradnji sa BOAGAZ Vertriebsgesellschaft mbH iz Austrije, održao je 21. oktobra 2016. godine seminar na temu „Savitljivi gasni vodovi u unutrašnjim gasnim instalacijama – Boagaz sistem“. Učesnici seminara su bili zvođači gasnih instalacija i projektanti iz bh kompanija. Seminar je prevashodno održan u svrhu upoznavanja sa novim zahtjevima tehničkog pravila G 600 za unutrašnje gasne instalacije, ali i predstavljanja fleksibilnih rebrastih cijevi austrijske firme BOAGAZ.
Nakon pozdravnog obraćanja direktora IGT-a gosp. Midhata Šećibovića, gđa. Hajdina Škufca, projekt menadžer edukacionog centra IGT-a, održala je prezentaciju na temu „Izmjene i dopune novog tehničkog pravila G 600 za unutrašnje gasne instalacije“.
Pod sloganom „Ekonomičnije-Jednostavnije-Sigurnije-Brže“ gosp. Mag. Ante Sluganović predstavio je firmu BOAGAZ Vertriebsgesellschaft mbH iz Austrije. Predstavljeni sistem rebrastih cijevi BOAGAZ odobren je za transport prirodnog i tečnog gasa, a može se koristiti u stambenim i komercijalnim objektima. Izvrsna mehanička svojstva omogućavaju minimalne radijuse koljena, koja se mogu jednostavno izrađivati rukom bez dodatnog alata, u što su se uvjerili i prisutni učesnici. Također, predstavljene su brojne mogućnosti polaganja sistema fleksibilnih gasnih cijevi, i to: nadžbučno i podžbučno polaganje, putem provodnka u zidu i putem okna. Kako to izgleda u praksi, na edukacionom zidu je to demonstrirao instruktor BOAGAZ Vertriebsgesellschaft mbH gosp. Bünyamin Sentürk koji je naglasio da rebraste cijevi omogućavaju instaliranje gasnih vodova uz minimalan broj spojih mjesta, a jednostavno rukovanje svakako pridonosi velikoj uštedi vremena.
Sve informacije o BOAGAZ SYSTEM možete pronaći na www.boagaz.com, a novo tehničko pravilo G 600 za unutrašnje gasne instalacije možete nabaviti putem meila info@igt.ba.